Even een kort berichtje

Hallo lieve allemaal,

Even een kort berichtje, want ik heb niet zoveel te melden.
Ik ben gisteren, met nog 4 andere vrijwilligers, naar Arusha National Park geweest. Dit is een best klein wildpark, maar omdat het bij ons om de hoek is, was het wel leuk om gezien te hebben.
We hebben echt heel veel hele mooie natuur gezien, alleen helaas niet super veel dieren.. Enerzijds komt dat doordat het regenseizoen is en het gisteren ook niet zo'n mooie dag was. De dieren zitten dan meer beschut in het bos dan op de open velden. Anderzijds komt het doordat het een klein park is, waar vroeger wel veel dieren leefden, maar velen zijn gedood door stropers. Er zijn dus niet mega veel dieren meer over... Ook niet super veel soorten. Zo leven er bijvoorbeeld geen leeuwen en tijgers meer en nog maar heel weinig olifanten en roofdieren als luipaarden.
Toch was het zeker wel de moeite waard en hebben we een hele leuke dag gehad, met als hoogtepunt twee giraffen echt recht naast onze auto. Dat was wel echt super gaaf om te zien!!

Vandaag in het ziekenhuis was wel leuk. Tijdens de ronde, die vandaag eens door een andere arts werd gedaan, kregen we heel veel uitleg over allerlei ziektes/aandoeningen/problemen die patiënten hadden. Ook stelde hij wel eens vragen aan ons. Dan is de ronde een stuk uitdagender!!

Na de ronde heb ik geholpen met de wonden te verzorgen. Dat klinkt interessanter dan het is, want er zijn op dit moment maar 3 patiënten die een wond hebben, waarvan het bij een patiënt overal decubitus-plekjes zijn. Normaal probeer je die natuurlijk te voorkomen, maar hier doen ze daar niet zo heel erg aan.. Mensen liggen gewoon de hele dag op hun rug en in dezelfde houding in bed.. Tsja, dan zou ik ook doorligwondjes krijgen.

‘s Middags ben ik in het lab geweest, maar daar was bijna niks te doen. Ik heb in de 3 uur dat ik daar was niet één patient gezien.. Ik heb wel wat administratie gedaan, om toch maar bezig te zijn. Ach ja, dat hoort er ook bij en het was eigenlijk nog niet eens zo heel erg om te doen. Ook daar leer je weer van!

Zo, ik heb me aan mijn belofte gehouden om een kort verhaaltje te schrijven ;), want ik heb voor nu geloof ik niks meer te melden...

Lieve groetjes,
Anne

P.S.

@Tim, volgens mij is het met een 'd' als het 'je' wat erachter staat kan worden veranderd in 'jij', dus dan is het volgens mij ook goed.. Maar het kan dat mijn Nederlands achteruit gaat, hoor :P Ik spreek zowat de hele dag engels, dus dan raak je het Nederlands een beetje ontwend he. Haha

@Ineke, ja ik kan het nu ook:P De eerste dag baalde ik wel een beetje dat ik het nog niet kon, want toen dacht ik: dan laten ze het me vast nooit doen. Wist ik veel dat het hier allemaal zo makkelijk is ;). Maar het is wel heel leuk om telkens weer wat te leren, want dan kun je ook veel meer doen!!

@Erik, ja dat wist ik, want daar heb je een keer verteld:) Ik had er alleen niet meer aan gedacht todat ik het net las. haha. Maar het is inderdaad wel interessant:P Straks weet ik zonder opleiding gewoon meer dan jij met je jaar school XD. Haha

Tim

Hallo =)
Ik ben weer je eerste lezer =P Nou... ik heb ook niet zoveel te vertellen haha! School is heel saai: alleen maar eindexamentraining enzo... Ach ja, hoort er ook bij XD

Even een vraagje: leefden er (ooit) tijgers in Afrika? Ik dacht dat tijgers alleen in Azië voorkwamen (en anders is het nu 'voorkomen').

Groetjes!!

Erik

Tja,,uhm...ik kan wel weer en hele opsomming houden maar zo leuk is dat natuurlijk nie...

Okee komt ie..van Geitenmeisje tot botdislocatiemeisje..door naar bloedprikkendlaborante terug naar mini-Safari-chick (H)

Hihi...fijn dat het leuk was die safari:P

Kus,

Erik

P.S
Ik ben liever dan een Giraffe

P.P.S...ik ben een kei in spelling en jij wordt is met DT en word jij alleen een D..cuz.. het is oop loop jij ipv loopT jij:P...\

:D

Vincent

;-) maar even een reactie op 2 berichtjes tegelijk...

Wat een heftig verhaal van dat meisje. Je maakt zo al een hele boel mee in een heel korte tijd. Inderdaad heel raar dat niemand zich om dat meisje OF om de moeder druk maakte. Hoe was dat om zo dicht bij iemand te staan terwijl ze dood aan het gaan is?

Aan de andere kant heel erg leuk dat je het zo naar je zin hebt als laborante. Ideetje als alternatief voor geneeskunde misschien??? :D

En dan dat natuurpark. Ja ik had wel eerder gehoord dat een boel natuurparken in Afrika zo goed als leeggeschoten zijn door de stropers. Die parken zijn allemaal mega groot en er zijn natuurlijk te weinig rangers om het allemaal in de gaten te houden. Fijn dat het een mooie dag was en dat je toch wel een aantal mooie beesten gezien hebt. Ik vond in Zd Afrika echt elk beest wat we zagen mega bijzonder! En inderdaad Tijgers komen in het wild alleen in Azie voor, niet in Afrika... Dus best logisch dat je die niet gezien hebt, hihihi.

WOW je korte verhaal is zo maar inderdaad kort geworden. Applaus!!!

Knufz, Vincent

Lidy

Hoi Anne,
Je hebt het dus toch voor elkaar gekregen om naar het park te gaan..inderdaad via Herman??
Alleen dat je naar een wildpark gaat en dan geen wild ziet, dat is wel een beetje jammer..
Maar in ieder geval was het een leuke dag, dat is dan toch hetgene dat telt!
Zijn er nog meer van die bijzondere dingen daar in de buurt of moet je dan ver reizen??
Heb je nog dingen op het programma die je wilt gaan doen??
Vandaag post gehad uit Groningen, die hebben we maar open gemaakt maar het was hetzelfde als de mail die we vrijdag al hadden.
Hier gaat verder alles gewoon zijn gangetje, ook vanuit Vleuten city niet zoveel te melden dus.
Heel veel liefs en een dikke kus,
mama